7. July 2015

Indbrud kan skyldes valg af dørtelefon

Tricktyverier, hjemmerøverier og indbrud er fortsat et problem i Danmark, men risikoen kan nedsættes betragteligt. Københavns Kommune, politiet, forsikringsselskaber og installatører er med flere kampagner enige om én ting: Din dørtelefon og dit adgangsanlæg kan være med til at stoppe tyven, hvis du tager de rigtige forholdsregler.

“Undgå indbrud. Åbn kun hoveddøren via dørtelefon for personer, som du kender – hvis du bor i lejlighed.” Sådan lød det fra Københavns Politi på bl.a. Twitter i december, som ligesom Københavns Kommune med kampagnen “Stop indbrud – Start snakken” har sat fokus på hjemmerøverier og indbrud.

Alt for mange åbner ukritisk for hoveddøren, når der ringes på. Og flere episoder i medierne fortæller de sørgelige historier om gerningsmænd, som er blevet lukket ind af ofret selv. Det klassiske dørtelefonsanlæg med opkald er desværre ikke længere en sikkerhed i sig selv – slet ikke, når man tænker på standen af mange anlæg derude i de danske byer.

Sikkerheden kan dog øges betragteligt med et videostyret dørtelefonsanlæg, hvor det er muligt at se, hvem man rent faktisk taler med ved døren. Dette gør det sværere for eventuelle indbrudstyve at få adgang til opgangen, fordi de skal give sig til kende med mere end blot deres stemme.

Som tal fra Danmarks Statistik viser, tyder meget på, at indbrudstyvene i højere grad går efter beboelsesejendomme, som i de seneste år dominerer med antallet af anmeldelser. ”Det virker som om, at virksomhederne har forstået vigtigheden af at følge med udviklingen og have højere fokus på adgangssikkerheden i deres virksomhed – et fokus mange boligforeninger nedprioriterer,” udtaler Jesper Poulsen, sikkerhedschef hos Enstall, som samtidig også har sin anbefaling klar:

”Få først og fremmest et sikkerhedstjek på dit dørtelefons- og adgangssystem, og så kan det også anbefales at overveje følgende ved ejendomssikring: Belysning ved indgangspartier, mulighed for nabohjælp, godkendte låsesystemer samt overvågning”.

Forsikringsoplysningen er også gået ind i sagen for mere information og reducering af indbrud. Således oplyser de på deres hjemmeside, at folk bør være klar over, at de fleste forsikringer ikke dækker ved “simpelt tyveri”, som er betegnelsen, der ofte bliver brugt i forbindelse med indbrud, hvor tyven er blevet lukket ind eller har fået adgang til ulåst ejendom.

Ejendommes muligheder for at få et nutidigt og sikkert dørtelefon- og adgangsystem involverer typisk en stor udskrivning. Men ikke længere. Elinstallationsvirksomheden Enstall har netop indgået samarbejde med Grenke leasing og tilbyder nu løsninger, hvor boligforeninger kan lease deres dørtelefonsystemer.

”Det er en unik løsning for boligforeninger, der uden at trække den store pengepung frem kan øge sikkerheden markant i deres ejendomme” udtaler Rico Djernis, adm. direktør i Enstall gruppen, og fortsætter: ”Vi vil gerne være med til at gøre danskerne mere trygge og har derfor besluttet at betale alle renterne på leasede systemer, såfremt de bliver bestilt i indeværende år.”

Vil du gerne vide mere om Adgang & Sikkerhed?

Udfyld nedenstående og vi ringer dig op hurtigst muligt